dilluns, 24 d’octubre del 2011

SIMPLICITAT

NAGUEIRE LLIURE
VARIANT _3


Branques de prunera
Lilium
Una fulla de Leder


Es diu que l´origen del Nagueire va unit a la cerimònia del te, que una vegada, un Daimyó va accedir a participar en un ritual, mes atret per els camps de flors que envoltaven la petita caseta de fusta,  Sukiya, que no pas per el té en si mateix.
 Que la seva decepció es va ser enorme quan en arribar va trobar els camps arrasats i sense flors, i que la decepció es va convertir en enuig quan va saber que l´amfitrió havia decidit de tallar. les totes la nit abans.
Però en entrar a la Sukiya va trobar unes flors que s´ havien reservat especialment per la cerimònia, disposades amb simplicitat en un recipient alt, la bellesa del detall el va colpir.

La tradició diu que aquell va ser el primer Nagueire i que la cerimònia del te no s´ha tornat a celebrar mai mes sense un ikebana que acompanyi el ritual.




Misteri Diví
en aquestes fulles de tardor
Sobre budes de pedra


Imaizumi Sogetsu

2 comentaris:

  1. quedo ben parada de tot aixo de ikebana, hu dic per els esquemes que feu ,mai m'hagues imaginat que dones per tant, sempre em pensava que algu molt mes simple. Ara ja veig que es tot un mon

    roser

    ResponElimina
  2. Gràcies per l'explicació, sempre m'agrada conèixer coses noves de cultures que són tan diferents a la nostra! Un petó

    ResponElimina